A XV-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești în domeniul Sociologiei și Antropologiei Sociale, desfășurată la UBB

Cluj-Napoca, 24 mai 2016

A XV-a ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești în domeniul Sociologiei și Antropologiei Sociale, desfășurată la UBB

 

          Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Babeş-Bolyai în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Sociologi „Cluster” şi Organizaţia „Sociolink” au organizat în perioada 20-21 mai 2016, la Cluj-Napoca, Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice pentru studenţi şi masteranzi „Ecouri din Social”.
          Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice s-a desfăşurat în fiecare an începând cu 2001 şi reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente adresate studenţilor, masteranzilor şi tinerilor cercetători în domeniul sociologiei şi antropologiei sociale. La eveniment au fost prezenți și în acest an atât participanţi din alte centre universitare din ţară precum: Bucureşti, Timişoara şi Braşov, cât şi studenţi internaţionali Erasmus. Studenţii au avut ocazia să susţină comunicări pe baza propriilor proiecte de cercetare, primind feedback din partea unui cadru didactic sau cercetător, urmat apoi de întrebări şi sugestii din partea celor prezenţi în sală.
          Lucrările prezentate au creat un cadru de dezbatere pe diverse teme, care au avut în vedere realităţi sociale importante şi actuale: migraţie, mobilitate şi stratificare socială, piaţa muncii, consumul de droguri, analiza de campanii media, comunicare socială sau procese economice globale, ca să amintim doar câteva dintre temele abordate. În plus, participanţii s-au implicat activ în discuțiile din cadrul atelierelor #popculture. Loading Ideology şi Performanţă şi producere de cunoaştere. Ce mai înseamnă educaţia universitară astăzi? Primul atelier, în limba engleză, cu participare internaţională, a încercat să definească şi să descrie cultura pop actuală pe baza unor exemple naţionale şi internaţionale. Cel de-al doilea atelier s-a axat pe construirea şi deconstruirea ideii de performanţă în sistemul universitar şi în educaţia alternativă.
          Alături de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, sponsorii evenimentului au fost: MetroMedia Transilvania (institut de cercetare sociologică), Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale şi PR & More.
          Parteneri: Centrul de Studiere a Populaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi Fabrica de Pensule. Pentru mai multe detalii si informaţii, accesaţi: http://ecouridinsocial.conference.ubbcluj.ro/.

 icon_ubb
icon_ubb

 

 

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

 

 

About alexandra.gabudean