Al doilea Centru Cultural Rus din România, inaugurat la Cluj

Articol şi foto preluat din: BuzzNews

Autor: Anamaria Pascal

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a inaugurat marţi Centrul Cultural Rus, cel de-al doilea centru de acest fel din România. La eveniment au participat rectorul UBB, Andrei Marga, reprezentanţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse în România, precum şi reprezentanţi ai Fundaţiei Russkiy Mir din Moscova.

Sursă foto: BuzzNews.ro

“Suntem bucuroşi să inaugurăm la Universitatea Babeş-Bolyai, Centrul Cultural Rus. Avem multiple raţiuni să trăim această bucurie. Este vorba, în primul rând, de întregirea programului universităţii noastre, lansat în 1994, de înzestrare a instituţiei cu centre culturale şi biblioteci internaţionale care să asigure accesul noilor generaţii la culturile lumii. După centrele culturale american, german, englez, francez, italian, chinez şi multiple biblioteci internaţionale, astăzi putem spune că ne îndeplinim obiectivul şi datoria de a asigura accesul la o altă cultură majoră a lumii – la cultura rusă”, a declarat Andrei Marga în deschiderea evenimentului.

Reprezentanţii Ambasadei Federaţiei Ruse s-au declarat încântaţi de deschiderea acestui centru cultural rus în inima Transilvaniei. “Este un proiect foarte mare, vorbim de al doilea centru cultural rus din România după cel din Bucureşti. UBB este bine cunoscută în Rusia, ca fiind o universitate care a păstrat tradiţia predării limbii ruse la un nivel înalt şi profesionist”, a explicat ataşatul cultural la Ambasada Rusă.

Centrul Cultural Rus se află în incinta Căminului Economica I. În cadrul acestuia, tinerii vor putea învăţa limba rusă şi cunoaşte mai bine cultura şi istoria poporului rus. Centrul este dotat cu o bibliotecă impresionantă, precum şi cu aparatură de ultimă oră.

Articol cu galerie: aici.

About andrei.marcus