Alexandru Bologa – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

          România participa anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro cu cea mai numeroasă echipă din istoria sa şi va intra în competiţie la cel puţin şase discipline sportive.
          Echipa României numără 11 sportivi şi şase antrenori, la care se adaugă personalul auxiliar. Disciplinele sportive la care avem reprezentanţi sunt atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, kaiac, înot şi tenis de masă.
          Unul dintre aceşti sportivi este student al Universităţii Babeş-Bolyai, în anul II la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.
Alexandru Bologa, legitimat la CSM Cluj, este primul judoka în totalitate nevăzător din România şi primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice. Tânărul se antrenează cu echipa olimpică de judo la Cluj şi s-a aflat la un pas de medalia de bronz la Campionatele Europene de la Lisabona din noiembrie 2015, clasându-se pe locul 5. A câştigat aur la Heidelberg în februarie 2016 şi argint la Grand Prix Infraero Brazilia în martie 2016. În iunie 2016 a câştigat medalia de aur la Grand Prix-ul de la Birmingham, în Marea Britanie.
Alexandru este antrenat de Gergely Tamas.
          Jocurile Paralimpice de vară din 2016 sunt cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice, cea mai importantă competiție multisportivă pentru sportivi cu handicap, și primele organizate în America latină. Se vor desfășura în perioada 718 septembrie 2016 la Rio de JaneiroBrazilia,  4.350 de sportivi din 176 de țări sunt aștepți să intre în competiţii și se vor împarți 528 de medalii de aur în 23 de sporturi paralimpice.

 icon_ubb

About alexandra.gabudean