Atelier de lucru pe tema implicării tinerilor în dezbaterea publică privind dezvoltarea comunității lor, desfășurat la UBB

Cluj-Napoca, 27 aprilie 2016 

Atelier de lucru pe tema implicării tinerilor în dezbaterea publică privind dezvoltarea comunității lor, desfășurat la UBB

 

          Nouăsprezece studenți ai Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, a UBB și ai Facultății de Științe Sociale din cadrul Manchester Metropolitan University (Department of Politics, History and Philosophy) au participat, în perioada 18-22 aprilie 2016, la un atelier de lucru pe tema implicării tinerilor în dezbaterea publică privind dezvoltarea comunității lor.
          Cu această ocazie, studenții au efectuat o serie de vizite la sediul unor organizații,  s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unor grupuri de inițiative clujene şi au discutat cu diverşi formatori de opinie, strategii de mobilizare și implicare a tinerilor, în special în contextul proiectului Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului 2015. Astfel, ei au avut şansa de a discuta impactul pe care acest proiect l-a avut asupra comunității clujene, precum și oportunitățile pentru orașul Manchester, care și-a depus candidatura pentru acest titlu în anul 2019.
          Strategiile și exemplele de bună practică deprinse din spațiul societății civile clujene au fost utilizate de către studenți pentru a crea o campanie online de mobilizare a tinerilor britanici de participare la referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană. Campania inițiată de către aceștia se numește “Say UK to Europe” și se desfășoară pe Facebook. Referendumul va avea loc în luna iunie a acestui an și va decide dacă Marea Britanie va rămâne în Uniunea Europeană. Sondajele de opinie arată că tinerii și în special cei cu studii superioare au probabilitatea de a vota pentru ca Marea Britanie să își continuie parcursul european, cu condiţia de a se prezenta la vot.
          Partenerii care au discutat cu studenții implicați în acest atelier de lucru au fost: Primăria Cluj-Napoca, Grupul Pont, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Organizația Studenților Universității Babeș-Bolyai, Asociația Studenților Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Asociația Colectiv A, Marea Hămăceală și Centrul de Antreprenoriat și Inovație Startup Transilvania.
 

Persoană de contact:

Lect. dr. Natalia Cugleșan

E-mail: natalia.cuglesan@ubbcluj.ro

icon_ubb

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

 

 

 

About alexandra.gabudean