Bogdan Dincă – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

După absolvirea Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB (nivel licență), Bogdan Dincă s-a decis să urmeze două specializări din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă. În prezent este student în anul IV la specializarea Teologie Pastorală și masterand în anul I la specializarea Consiliere pastorală și asistență psiho-socială.
Multă lume îl recunoaște ca președintele ASCOR Cluj-Napoca, calitate pe care o îndeplinește din anul 2012. ASCOR este o asociaţie cu şi pentru studenţi, care îşi propune păstrarea şi înţelegerea valorilor ortodoxe prin implicarea în diferite activităţi culturale sau social-filantropice. Bogdan a început ca volunatar în cadrul ASCOR în 2009, cu gândul de a se implica activ în viața studenților cu preocupări spirituale. Dacă ne uităm peste realizările lui, acest lucru i-a ieşit foarte bine.
Pe parcursul ultimilor ani s-a implicat în realizarea unor conferințe pe teme actuale și de interes în rândul tinerilor, a organizat „Serile duhovnicești” în perioada postului (o tradiție de 25 de ani în cadrul ASCOR), a participat la realizarea unor spectacole cu specific tradițional românesc, s-a implicat în taberele pentru tineri, a ajutat la punerea în scenă a unor piese de teatru și multe altele. Pe lângă calitățile lui organizatorice, Bogdan are şi o foarte dezvoltată latură artistică. În cadrul ASCOR, el a inițiat ateliere de chitară și de bătut toaca, a sprijinit atelierele folclorice cântând la fluier. Un atelier pe care îl ține în prezent se desfăşoară într-o școală de tip after school, iar în cadrul lui modelează miniaturi cu pastă FINO (aşa a reușit să construiască bisericuțe, case tradiționale etc.). Fiind o fire sportivă, Bogdan coordonează și pelerinajele organizate de ASCOR prin activitatea „pelerinaje pe bicicletă”. Asta înseamnă că bicicletele sunt duse în cala autocarului (acolo unde sunt distanțe lungi), iar într-un anumit punct pelerinii se dau jos și continuă drumul pe bicicletă până la punctul stabilit (asta înseamnând minim 40 de km parcurși într-o zi).
Evenimentul cel mai mare (şi cu cel mai mare impact la nivel comunitar) pe care l-a organizat a fost Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa, în anul 2015, acțiune care a implicat peste 600 de voluntari și aproximativ 6.000 de participanți. Experienţa din cadrul ASCOR sau cea de voluntar, pentru Asociaţia Studenţilor Psihologi din România, îl fac să își dorească să continue munca cu tinerii prin intermediul campaniilor de educație pentru sănătate și prin susținerea unor proiecte care să contribuie la dezvoltarea personală a acestora.

About ruxandra.ursache