Conferința internațională ,, Cinema and Visual Culture Studies”, organizată la UBB

 

Cluj-Napoca, 11 mai 2015

Conferința internațională ,, Cinema and Visual Culture Studies”, organizată la UBB
  

          Departamentul de Cinematografie și Media, din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune, UBB, împreună cu revista academică Ekphrasis Images, Cinema, Theory, Media, organizează în perioada 28 – 29 mai 2015, conferința anuală de studii de cinema și cultură vizuală. Anul acesta tema conferinței este: Provocationas Art. Scandal, Shock and Sexuality in Contemporary Visual Culture.
          La acest eveniment internațional vor participa în calitate de keynote speakers două personalități ale studiilor vizuale și de cinema, profesorul James Elkins, unul dintre cei mai importanți teoreticieni ai artei și culturii vizuale contemporane, de la School of Art Institute of Chicago și profesorul Linda Badley, de la Middle Tennessee University, specialist în studii de film și editor al series World Cinema la Edinburgh University Press.
          La conferință vor participa aproximativ 60 de cercetători internaționali și din România care vor discuta probleme legate de natura impertinentă a artei, rolul imaginilor șocante și a controverselor în cultura vizuală, modul în care sunt receptate reprezentările vizuale care sparg canoanele și care provoacă limitele înțelegerii.
          Sesiunile de comunicări științifice vor avea loc în sala Club și sala Auditorium, Emmanuel de Martonne 1. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul conferinței: http://teatrutv.ubbcluj.ro/conferences/provocation și pe următoarele adrese: www.dorupop.blogspot.com, www.cinemafotomedia.wordpress.com.

 

Direcția Comunicare și PR a UBB

 

 

 

About alexandra.gabudean