Cursuri de perfecționare și workshop-uri interdisciplinare organizate de Linia Maghiară din cadrul UBB

Cluj-Napoca, 27 septembrie 2016

Cursuri de perfecționare și workshop-uri interdisciplinare organizate de Linia Maghiară din cadrul UBB

 

          În perioada 23–25 septembrie 2016, Linia Maghiară din cadrul Universității Babeș–Bolyai și Federația Universitară Maghiară din Cluj-Napoca au organizat a IV-a ediție a programului Weekend prelungit pentru liceeni”, un program special destinat pentru liceeni maghiari din Transilvania. Obiectivul acestui eveniment a fost ca elevii, potențialii studenți ai UBB, să câștige primele experiențe legate de viața universitară (cursuri, seminarii interactive, workshop-uri.) În cadrul acestui eveniment au fost susținute prelegeri tematice și au fost organizate programe interactive. Cei 200 de liceeni din toate părțile Transilvaniei, care au participat la acest eveniment, au avut posibilitatea să aleagă conform intereselor lor din varietatea programelor oferite de departamentele Liniei Maghiare a UBB. Prelegerile și activitățile erau organizate cu participarea cadrelor didactice și doctoranzilor din cadrul departamentelor, din domeniul științelor naturii, științelor reale, științelor sociale, artelor și sportului.
          În noul an universitar 2016–2017 Linia Maghiară din cadrul Universității Babeș–Bolyai va organiza mai multe programe educaționale și activităţi extracurriculare pentru liceeni și studenți. De-a lungul celor patru ani anteriori am reușit să realizăm mai multe serii de programe și evenimente sau activităţi destinate special tinerilor. Numărul acestor programe se vor înmulți în noul an universitar.
           O nouă serie de cursuri intitulată Simpozionul Interdisciplinar al Studenților Talentați va avea loc in perioada 10–11 martie 2017.
        Ediția a XX-a Conferinței Științifice Studențești din Transilvania (științe reale și umane) va avea loc in perioada 8–21 mai 2017, organizată de Linia Maghiară din cadrul Universității Babeș–Bolyai și Federația Universitară Maghiară din Cluj-Napoca.
          Universitatea Babeş–Bolyai organizează, în perioada 17–23 aprilie 2017, o serie de manifestări speciale dedicate elevilor în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel”. Programul va cuprinde, pe lângă activităţi didactice specifice, vizite în laboratoarele, muzeele şi spaţiile destinate activităţilor extracurriculare ale Universităţii, precum şi prezentări ale programelor de studii oferite de fiecare facultate.
          În luna ianuarie 2017 se va organiza Târgul Internațional Educatio la Budapesta, unde și UBB va fi prezent cu un stand permanent
          Programele detaliate oferite de Linia Maghiară pot fi găsite pe pagina universității: www.ubbcluj.ro/hu sau pe  pagina de Facebook www.facebook.com/hu/.

 

 Direcția Comunicare și PR a UBB

 

 

 

 

About alexandra.gabudean