Invitaţie la ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa domnului Prof. dr. Preda Mihăilescu de la Universitatea Georg August, Göttingen, Germania

Cluj-Napoca, 29 mai 2013­­

 

 Invitaţie

 

Universitatea Babeş-Bolyai vă invită să participaţi joi, 30 mai 2013, cu începere de la ora 12:00, la ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa domnului Prof. dr. Preda Mihăilescu de la Universitatea Georg August, Göttingen, Germania.

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Matematică şi Informatică. Discursul de Laudatio va fi ţinut de prof. univ. dr. Dorin Andrica, de la Departamentul de Matematică. Prelegerea invitatului se intitulează “În oglinda matematicii”.

Momentul are o semnificaţie specială, deoarece această ceremonie  este dedicată unui matematician român autor al unor rezultate ştiinţifice de excepţie – aici amintim rezolvarea de către domnul Preda Mihăilescu a celebrei conjecturi a lui Catalan.

Ceremonia de decernare a titlului Profesor Honoris Causa va fi organizată în Sala “Tiberiu Popoviciu” din clădirea centrală a Universităţii Babeş-Bolyai (str. M. Kogălniceanu, nr. 1), Cluj-Napoca.

 

 

 

Centrul de Comunicare şi PR al UBB­­

About alex.maxim