Petru Trîmbițaș – Facultatea de Matematică şi Informatică

Inteligență+pasiune+muncă performanță

 

Petru Trîmbițaș, student la Facultatea de Matematică şi Informatică Cluj, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, este unul dintre studenții cu care ne mândrim. Petru a înțeles că doar de el depinde felul în care va arăta viitorul lui din punct de vedere profesional și a făcut tot posibilul pentru a-și construi acest viitor. Studentul UBB a fost olimpic la informatică în anii de liceu și participant la numeroase concursuri de programare în anii facultăţii. Petru a transformat anii de studenție într-un „proiect” de dezvoltare și exploatare a propriilor resurse intelectuale. În vara acestui an, Petru va fi pentru trei luni intern în cadrul companiei Facebook, în biroul din New York.

„De când mă știu am fost o fire foare competitivă. În gimnaziu, mergeam la olimpiada de mate, dar tot timpul aveam rezultate slabe. În clasa a IX-a a început să-mi placă programarea. Tot atunci m-am calificat la națională și am început să-mi dedic timpul pregătirii. De atunci am mers în fiecare an la națională și încă îmi place foarte mult să particip la concursuri de programare”, spune Petru.

Pentru că în România nu există o comunitate închegată a celor pasionați de programare, studentul nostru a pus în aplicare un proiect inedit: „mi-a venit ideea să organizez un concurs de programare care să fie accesibil tuturor și astfel s-a născut MindCoding”.

Petru este ajutat în acest proiect de Societatea Hermes (organizația studenţilor de la matematică și informatică, UBB).

Cei pasionați de programare pot găsi toate informațiile despre MindCoding pe site-ul competiției: https://mindcoding.ro/.

About ruxandra.ursache