Reprezentantul Personal al Preşedintelui Senegalului pentru Francofonie, doamna Penda Mbow, DHC al UBB

Cluj-Napoca, 29 octombrie 2015 

Invitaţie
 

          Universitatea Babeș-Bolyai vă invită să participați vineri, 30 octombrie 2015, cu începere de la ora 13.00, în Aula Magna, din clădirea centrală (str. M.Kogălniceanu nr.1, et.2), la ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa, doamnei Penda Mbow, Reprezentant Personal al Preşedintelui Senegalului pentru Francofonie.
             Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Laudatio va fi prezentată de conf. dr. habil. Sergiu Mişcoiu.
          Doamna Mbow este o personalitate de prim rang a Africii de  Vest, având o carieră sclipitoare, atât ca istoric, format la Universitatea Cheikh Anta Diop din Dakar şi la Universitatea Aix-Marseille din Franţa, cât şi ca militant pentru drepturile femeii.  Acţiunea Domniei sale vizează emanciparea femeilor africane de sub tutela conjugată a colonialismului și a patriarhatului societăților tradiționale, merite pentru care i-a fost decernat titlul de Doctor  Honoris Causa de către Universitatea din Uppsala. De asemenea, Doamna Mbow desfăşoară o impresionantă carieră academică în favoarea promovării francofoniei, pentru care a fost recompensată, printre altele, cu  Legiunea de Onoare de către statul francez. În prezent este reprezentant personal al Președintelui Senegalului pentru Francofonie. şi co-fondator al Centrului de Studii Africane al UBB. 

icon_ubb 

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

 

 

 

 

About alexandra.gabudean